fbpx

Azért szeretek írni, mert a gép előtt ülve eljuthatok olyan helyekre, ahová a valóságban talán soha. Más személyiségek bőrébe bújva elmondhatom a véleményemet egyes dolgokról.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Hogy erre a kérdésre választ tudjak adni, megkérdeztem az egyik olvasómat, aki a történetekben megjelenített érzelmi mélységek mellett egyértelműen a humoromat emelte ki.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

2017. januárjának utolsó napján, és azért, mert akkor szólalt meg Evan a fejemben. Azért szeretek írni, mert a gép előtt ülve eljuthatok olyan helyekre, ahová a valóságban talán soha. Más személyiségek bőrébe bújva elmondhatom a véleményemet egyes dolgokról. Kiírhatom magamból, ha valami bánt, ha valami sérelem ért a múltba. Átélhetem milyen tehetséges nyomozónak, pszichológusnak vagy akár énekesnek lenni, holott a valóságban a Boci, boci, tarka és kihívást jelent számomra. 

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Ha lenne egy napom, amikor csak azt tenném, amit akarok? Őszintén? Nem is tudom. Alapvetően szerencsés helyzetben vagyok, mert a napi teendőim mellett, majdnem mindennap nap időt tudok szakítani az írásra vagy az azzal kapcsolatos teendőkre. De mivel ez olyankor már átcsap a kötelezően teljesítendő feladatokba, azt a napot a családommal tölteném teljes nyugalomba. Helyesbítek. A családommal tölteném, de nyilván a nyugalom már szóba se jöhetne 😀

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő regényem, 2021 tavaszán fog megjelenni, Vágyak dallama címmel. Ahogy az eddigiek, ez is a romantikus vonalat képviseli, de igyekszem mindig valami újat belevinni a történeteimbe. A szerelem kibontakozása során, komolyabb témákat is boncolgatok, emellett igyekszem megoldást találni olyan szituációkra, amik bárkivel megtörténhetnek.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

A kedvenc regényem általában mindig az, ami az adott pillanatban magával ragad és beszippant. Nem tudok se egyet, se hármat megnevezni. Szerzőt már sokkal inkább. Aki számomra a legkedvesebb az, Marilyn Miller. Imádom a könyveit és emellett emberileg is kivételes, ráadásul tökéletesen egy húron pendülünk, és ezt más nem is mutathatná jobban, mint a szeptemberben megjelenő közösen írt regényünk, ami az Üldözöttek címet kapta.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Ahogy az olvasottaknál, az írásaimnál is ugyanolyan helyzetben vagyok. Mindig az a kedvenc, akit éppen írok. Mindegyik másért fontos számomra. De ha mégis meg kellene neveznem egyet, kettőt… Ami a szívem csücske az az első regényem, a Sors-Döntő. Hogy miért? Mert a szerelmi szál és még jó néhány jelenet a valóságon alapul. Ráadásul a címe tökéletesen leírja, milyen sorsdöntő pillanat volt, amikor eldöntöttem, hogy leírom a fejemben kavargó gondolataimat.
A másik, amit kiemelnék a Hajsza sorozat, mert azon felül, hogy eddig még egyetlen karakteremtől sem váltam meg teljesen, Jayjel és Mirával alapvetően is több időt töltöttem, hiszen az ő történetük kétrészes. De, aki ismeri Jayt, szerintem tudja, miért áll hozzám olyan közel. 😊

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Túl terjedelmes tanulmányt nem lehetne rólam íni, habár a csavaros gondolkodású elmémet, lehetne tanulmányozni egy ideig 😊
Komolyabbra véve a szót. Egy teljesen hétköznapi ember vagyok, aki anya, feleség és nő is egyben. A könyvek olvasása után felmerülő kérdésekre szívesen szoktam válaszolni, ritka, ha valamitől teljesen elzárkózom. Szeretem az olvasóimmal megosztani az írás folyamatát, betekintést engedek nekik a hétköznapjaimba, a családi szóváltásokba. Ugye, hogy tényleg teljesen hétköznapi vagyok? Ami a mai világban elsőre meglepő lehet, hogy 28 évesen 10 éve vagyok házas és van egy 9 és 7 éves gyerekünk 😊 De ennél többet nem akarok elárulni, mert akkor túl sok spoilert mondanék a Sors-Döntőből. 

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Erre a kérdésre maximum olyan választ tudnék adni, hogy én mit szeretek. Mindenkinek más a jó. Más a szép. Más a kiemelkedő. Lehetetlen olyan receptet megalkotni, ami mindenkinek egyformán tetszene.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A könyveim megvásárolhatok: Akár tőlem is névre szóló dedikálással.

Továbbá:

  • NewLine kiadó
  • Álomgyár kiadó
  • Libri
  • Bookline
  • Book24
  • Líra

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Az alkotásaimba beleolvashattok a Facebookon a hivatalos szerzői oldalamon, és további részletekért jelentkezhettek a zárt csoportomba.