fbpx

Nem szeretem költőnek kikiáltani magam, de a legjobban a versírás megy. Meg úgy az írás általában. De egyébként videókat, kisfilmeket is készítek.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Ez nehéz kérdés, és talán nem nekem, hanem az olvasóimnak kellene megválaszolnia. Igyekszem egy érzést, gondolatot a lehető legszélesebb perspektívában megvizsgálni, és elszakítani az “én”-től, talán ezt emelném ki.


2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Nagyjából 2010 óta foglalkozom az írással, bár sokáig csak a fiókom, a füzeteim és a szobatársaim élvezhették a műveimet. Akkoriban az unalmas kolis estéket próbáltam kreatívabbá tenni. Mára azonban ez kinőtte magát. Blogolok, vlogolok, de mindenek előtt: ALKOTOK.  Az írás számomra nem csupán hobbi, vagy az önkifejezés egy formája. Az alkotás az életem. A legjobban egyébként az alkotás folyamatát szeretem, amikor nem csak a szavakkal, de magammal is meg kell küzdenem, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyet elképzeltem.

 
3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

A legrosszabb időpontban kérdezed, mert épp nagyon torkig vagyok a munkával, így azt mondanám, hogy fognám magam, kikapcsolnám a telefont, és nekivágnék a tengerpartnak vagy valami magas hegycsúcsnak. Egyébként ebben az ideális esetben sokat írnék, mert a múzsa mellettem állna, és diktálná a szöveget.


4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg az első verseskötetemen dolgozok, amely a bőréhség címet kapta. Ez egy kapcsolat végének a stációit vizsgálja meg. 


5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Sosem tudok kedvenceket kiemelni, de nagyon szeretem Boris Vian, Radnóti Miklós és Faludy György bármely alkotását.


6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Talán az első vizsgafilmem az egyetemen. Az azért különleges, mert az volt az első, amikor profi színésszel dolgozhattam együtt, profi felszereléssel. A film egyébként borzalmas lett, tele volt ugyanis kisiskolás hibával, és egyetlen egyetemi vetítésen kívül soha sehol nem lehetett látni, mégis arra emlékeztet, hogy folyamatosan fejlődni, tanulni kell, ha látványos eredményeket szeretnék elérni. Mára pénzt tudtam csinálni a filmkészítésből, még ha nem is elég egy teljes megélhetésre. Mégis látom magam előtt a folyamatot, és azt, hogy hová akarok eljutni. A másik pedig a blogom, amit öt éve írok rendületlenül. Az Egy elképzelt könyv ugyanis kitörölhetetlen része lett az életemnek, amivel az irodalom és a kultúra iránti szeretetemet akarom kifejezni.


7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

1994-ben születtem Szeghalmon. 2019-ben szereztem diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szabad bölcsész szakon, ahol a filmelméletekbe és a filmkészítésbe és a kommunikáció- és médiatudomány világába is betekintést nyertem. 2020-ban pedig gondoltam egy nagyot, és vállalkozó lettem. Tartalomkészítőként és kommunikációs asszisztensként, tanácsadóként próbálok helytállni ebben a hatalmas világban. Egyébként imádom a klasszikus jazzt, a csokoládét, és még jobban haikukat írni.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

A legfontosabb szerintem az univerzalitás. Az, hogy a mű ne csak az alkotójáról szóljon, hanem az alkotó személyétől függetlenül is érvényes mondanivalóval rendelkezzen. Az az igazán jó, amely az aktuális kontextusoktól függetlenül is érvényes mondanivalóval rendelkezik.


9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

2018-ban egy kisfilmem szerepelt a Telekom Fenntarthatósági Napján megrendezett kiállításon. 


10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!