fbpx

Az alkotás különböző formái mindig jelen voltak az életemben, szeretek a semmiből valamit létrehozni, teremteni. A képek festése csak egy éve van jelen az életemben, remélem már a végéig marad.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Minden képem egy darabka belőlem, a lelkemből. Sokszor festek ki magamból érzelmeket, szomorúságot, magányt, hitet, küzdelmet. Ha ezek az érzelmek felismerhetők egy-egy képen, az jó.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Az alkotás különböző formái mindig jelen voltak az életemben, szeretek a semmiből valamit létrehozni, teremteni. A képek festése csak egy éve van jelen az életemben, remélem már a végéig marad. Azért kezdtem el festeni, mert az életem egy olyan szakaszában voltam, ahonnan kerestem a kiutat, az örömforrást, a túlélés kulcsát. Gyakorlatilag terápiás céllal kezdtem festeni. Bevált. Szenvedély lett belőle. Az alkotás öröme már önmagában elég lenne, ehhez jönnek a színek, amik mindig is elvarázsoltak. Teljesen el tudok veszni egy-egy színárnyalatban. De imádom minden fázisát egy kép megfestésének, kezdve a napokon át tartó gondolkodástól, mit, hogyan kellene festeni, az előkészületeken, a vázlat felrajzolásán, a színkeverésen át, az ecset, vagy a festőkés használatáig.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Szerencsére meg szoktam teremteni az ilyen napok lehetőségét az életemben, bár a gyakoriságon lehetne változtatni. Festés, olvasás, játék, csend. Ezek a főbb jellemzői egy ilyen napnak. Ha mindezt a természetben, messze az emberektől, civilizációs zajtól tehetem, az maga a tökéletesség.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Egyszerre több ötlet is van általában a fejemben, hogy melyiket festem meg végül, az adott hangulatomtól, érzelmi állapotomtól függ. Szóval, hogy mi lesz a következő, még számomra is rejtély.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Nem tudnék hármat kiemelni. Az ízlésem elég sokrétű. Csodálom a realisztikus festményeket és alkotóikat, ugyanakkor a szürrealista képek elgondolkodtatók számomra, pozitív értelemben. Egy absztrakt kép színvilágában pedig teljesen el tudok veszni.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A kedvenc szinte mindig a legújabb, a legkisebb gyermek. Ha egyet kellene kiemelni, akkor talán az első olyan képem, aminél ecsetet és festőkést együtt használtam. Egy női alakot ábrázoló kép.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Ha az emberek kíváncsiak valakire, szeretnék jobban megismerni, akkor véleményem szerint minden információ érdekes. Ellenkező esetben bármilyen érdekesség is érdektelenné válik.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Számomra akkor jó egy műalkotás és akkor éri el célját, ha megragadja a néző/olvasó figyelmét, hatást gyakorol rá, érzelmeket vált ki, legyen az az érzelem bármilyen töltetű. Ezért szép a művészet, mert sokfélék vagyunk, mindenkiből más válthat ki érzelmi reakciót.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem volt még kiállításom. A képeim természetesen megvásárolhatók, egyelőre tőlem, személyes megkereséssel.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!