fbpx

Írni azért szeretek, mert számomra ez egy végtelen lehetőségekkel teli játék. Amellett pedig észrevétlenül is, de feldolgozom azt, ami velem történik/történt.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Egyedi világok, erős karakterek. 

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Lényegében mindig is jelen volt az életemben az írás, amióta le tudom írni a betűket, de komolyabban 2006-ban kezdtem el írással foglalkozni. Teljesen tudatossá pedig 2011-ben vált, amikor a Könyvmolyképző Kiadó íróiskolájába kerültem. Írni azért szeretek, mert számomra ez egy végtelen lehetőségekkel teli játék. Amellett pedig észrevétlenül is, de feldolgozom azt, ami velem történik/történt. 

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Nem lenne túl változatos. 🙂 Olvasnék, sorozatot néznék, majd valamikor a nap folyamán nekiállnék írni egészen addig, míg le nem ragad a szemem. 😀 

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Egy különleges szerelmi történet készül éppen, ősi mágiával és politikai intrikákkal tűzdelve. Nagyon változó, hogy melyik történet milyen módon készül el. Nálam ez azt hiszem történetfüggő. Van, amikor csak leülök és random elkezdek írni, aztán az első nagyobb fordulópontnál rájövök, hogy jujj nem ártana egy vázlat. De van olyan ötletem is, amit előre nagyon részletesen vázlatolok és csak utána kezdek írni. Ez a mostani történet pont ilyen. 

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Poe-tól milyen a kedvenceim közé tartozik, Tolkientől úgyszintén. A kortárs írók közül pedig jelenleg V.E. Schwab City of ghosts című regénye a kedvencem. 

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Az Ellopott Élet sorozatom megjelent két kötete (Öld meg Jana Robinst! / Szörnyek és ketrecek) a legkedvesebb, hiszen ezzel kerültem a publikált szerzők sorába. A történet azt a kérdést feszegeti, hogy meddig tart az életünk (egyébként nem ismert) feladatának ereje, ha van egy még nagyobb erő, ami ezt befolyásolni tudja. Mindezt egy olyan világban kalandozva fedezhetjük fel, ami olyan, mint a miénk… Vagy mégsem? 

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Az Aranymosás Irodalmi Pályázaton indultam és itt nyertem megjelenési lehetőséget. A regények mellett pedig forgatókönyvekkel is foglalkozom, 2015-ben a ContentLab&Factory ösztöndíját nyertem el, ahol amerikai típusú forgatókönyvírást tanulhattam. Amikor pedig nem írok, akkor is a kultúrával foglalkozom, illetve irodalmi és zenei programok szervezésével a lakóhelyemen. 

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Érintse meg az embert. Ha az első bevonódás megvan, tehát felkelti az érdeklődésem, akkor mindenképpen el fogom olvasni az adott művet. Festmény és szobor esetében is az első benyomás számít, hogy utána el akarjak mélyedni a részleteiben is. 

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Öld meg Jana Robinst! 

Szörnyek és ketrecek: 

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!