fbpx

Én egy olyan világot igyekszem feltárni az olvasók elé, amiről valójában keveset tudunk, bár sokan hiszik, hogy jól ismerik. Ez nem más, mint a Közel-Kelet.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Szerintem az a világ teszi különlegessé az könyveimet, amiben írok. Én egy olyan világot igyekszem feltárni az olvasók elé, amiről valójában keveset tudunk, bár sokan hiszik, hogy jól ismerik. Ez nem más, mint a Közel-Kelet. Nyilván sok mindent hall az ember az arab világról, és szinte mindenkinek van véleménye erről. Én senki véleményét nem akarom megváltoztatni, egyszerűen csak adni szeretnék valami pluszt az olvasóimnak. Ezért igyekszem úgy megírni a könyveimet, hogy mindig csak lényegretörően csepegtetek információkat, csak annyit, amennyit a történet megkövetel, így nem lesz unalmas folyamatosan ugyanazokat a sorokat olvasni.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

2014 decemberében jelent meg az első könyvem az Álomgyár kiadó gondozásában, akkor még magán kiadásban. Őszintén szólva nagyon féltem, hogy fogadják majd az emberek, de miután megjelent a második résszel bővült kiadás, meglepően sok fogyott belőle. Akkor a kiadó szerződést ajánlott, és most is szerződött írójuk vagyok. Jelenleg négy könyvem van forgalomban, de készül egy trilógia is, és most fejeztem be egy történetet.

Azt kevesen tudják, hogy én ápolónőként dolgoztam közel tíz évig, és be kell vallanom, hogy elég stresszes volt akkoriban az életem. Ki szerettem volna szabadulni a mókuskerékből, ezért kezdtem el írni, saját magamnak, egyfajta terápiaként. Szeretek írni, mert kikapcsol és olyan világokat ismerhetek meg, leginkább a kutatómunkám során, ahova csak nehezen, vagy egyáltalán nem juthatok el.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Azt hiszem ugyanúgy kávéval indítanék, mint mindig. A kávé az nagyon fontos 😊 Aztán biztos, hogy leülnék és írnék. Végre lenne egy teljes napom, amit az írásnak szentelhetnék. 🙂

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg két könyvem is készen van, az egyik egy trilógia, ami (engedéllyel) nem az Álomgyár kiadó gondozásában fog megjelenni. Ez egy arab származású focista és egy magyar nő románcáról fog szólni, és ha minden jól megy, akkor az első rész 2021 nyarán érkezik.

A másik könyv, A herceg háremében címmel fog valószínűleg megjelenni, de erre a kiadónak is rá kell bólintania. Ez Szaúd-Arábiában játszódik, és a címe szerintem eléggé spoileres, úgyhogy egyelőre erről még nem mondok semmit. A könyv megjelenéséről viszont még semmi biztosat nem tudok.

Nem tudom, hogy másnál ez, hogy van, ha nekem megvan a történet, vagy tudom, mit szeretnék, akkor leülök és írok. Nyilván amikor kitalálok egy sztorit, akkor tudom, hogy honnan akarok indulni és mit szeretnék kihozni belőle. Az, hogy valójában, hogy jutok el A-ból B pontba, azt sosem tudom előre. Nyilván sok múlik a karaktereim jellemvonásain, fejlődésén is, igyekszem őket követni.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Őszinte leszek, mert igazából nincs kedvenc íróm. Rengeteg könyvet olvastam, és valamiért mindegyik tetszett, azt hiszem nem tudnám rangsorolni őket.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Mindig az, amelyiken épp dolgozom, de igazából mindegyik könyvem közel áll hozzám, nem tudnék egyet kiemelni. Amelyik regényemben leginkább benne van a lelkem, és amit egyfajta terápiaként írtam meg, a múltam lezárására, az a Sztár trilógia, aminek jövő nyáron jön majd az első része, úgyhogy erről nem szeretnék most elárulni többet. 🙂

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Ez egy jó kérdés. Sokszor találkoztam emberekkel, olvasókkal, és láttam, éreztem, hogy nem mindenki tudta kezelni a helyzetet, hogy az egyik kedvenc írójával találkozik. Úgyhogy szerintem, amit első sorban érdemes tudni rólam, az az, hogy elsősorban én is nő vagyok, anya és feleség. Van egy csodás kislányom és egy igazán megértő férjem. Ugyan olyan ember vagyok, mint bárki más, csak nekem az írás a hivatásom. Szeretek kirándulni, olvasni és szeretem, ha a családom körülöttem van, még akkor is, ha néha ez hátráltat az írásban. 🙂

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Huh, ez megint egy nagyon jó kérdés. Én azt gondolom, hogy minden ember más, mindenkinek más tetszik és ez így van rendjén. Én nem tudok felsorolni tulajdonságokat arra nézve, hogy mi az ami jónak számít, mert ami nekem tetszik, nem biztos, hogy másnak is. De azért, mert egy alkotás nem tetszik valakinek, még nem biztos, hogy rossz. Én inkább azt mondanám, hogy ne ruházzunk tulajdonságokat egy “jó” alkotásra. Én azt vallom, hogy amit az ember szívvel-lélekkel csinál, ami igazán szívből jön, az nem lehet rossz.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A könyveimet bármelyik nagyobb könyvesboltban meg lehet vásárolni, sőt a weboldalamon is van rá lehetőség.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!