fbpx

Lelkem elhívására kezdtem el verseket írni, ami a mélyről jövő ihlet, a belső csend, s fény által vetül a versek soraiba.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Lelkem elhívására kezdtem el verseket írni, ami a mélyről jövő ihlet, a belső csend, s fény által vetül a versek soraiba. Az este, az éjszaka csendjében, s a hajnal tisztaságában a “legbeszédesebb” a Lélek.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Az 1990-es évek óta írok verseket, de az utóbbi években született a legtöbb versem. Az alkotás megnyugtat, örömmel tölt el, és nemesít. Kifejezésre kerülhetnek általa a belső értékek, a bennem kimunkálódott tanulságok, tanítások, melyek segítségül szolgálnak a többi embernek is. A versek szebbé tudják tenni a hétköznapokat, általuk akár ünnepnapokká is válhatnak, hisz rávilágítanak olyan dolgokra, melyek mellett lehet, hogy másképp elsiklanánk, kiemelik a szépet, az értéket, örömöt adnak, érthetőbbé teszik a nehezen érthető dolgokat, s feldolgozhatóbbá a nehezen emészthető történéseket az élet során, a múlandóból halhatatlant teremtenek. 

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Sokat írnék, szeretek elmélyülni magamban, a csendben, tehát elmélyedve alkotnék egész nap.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Hogy miről szól a következő versem, azt mindig a pillanat ihletettsége adja meg, nem tervezem el előre, aztán legyek bárhol, azt papírra vetem.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kedvenc verseim:

  • Ady Endre – Sem utódja, sem boldog őse
  • Szabó Lőrinc – Szövetség
  • József Attila – Isten

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Nagyon szeretem a természetet, s az egyik hozzám legközelebb álló munkám a Természet Szíve című versem. Melyben megjelenik a mindent kitöltő, éltető, s mindenkiben és mindenben jelen lévő Isteni Szeretet-erő, s az Egy-ség fogalma is.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Szeretem és fontosak számomra a klasszikus emberi értékeket, az Igazság, a Szeretet, a transzcendens világ, spiritualitás az az a szellemi dolgok, melyek sokszor meg is jelennek verseimben, akár tanításként is.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egy igazán jó műalkotás szerintem mindig az értékeket képviselje, érezhető legyen benne a mélység, az, hogy belülről fakadt, az, hogy hozzá tud adni a világhoz, s olvasóját, nézőjét, hallgatóját magasabb szintre képes emeli.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Egy Irodalmi Antológiai kötetben jelentek meg verseim, s egy önálló kötet kiadása szerepel legközelebbi terveim között.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!