fbpx

Az idő visszatérő motívum, szinte minden versemben fellelhető vagy közvetlen, vagy közvetett formában. Állandóan foglalkoztat. Ha elsőnek úgy is tűnhet, hogy nincs jelen, hidd el, minden versemben megbújik.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Ezt az olvasók jobban tudnák megfogalmazni. De talán az idő képének folyamatos, visszatérő megjelenése, és olykor a jogi világ beleszövődése verseimbe.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyakorlatilag 16 éves koromban ragadtam először tollat, de amit úgy igazán verseknek és versírásnak neveznék azt olyan 25 éves korom környékére tenném.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Írnék és futnék, este pedig meginnék egy finom rozét.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Az idő visszatérő motívum, szinte minden versemben fellelhető vagy közvetlen, vagy közvetett formában. Állandóan foglalkoztat. Ha elsőnek úgy is tűnhet, hogy nincs jelen, hidd el, minden versemben megbújik.
A rohanó mindennapokban sokszor csak egy foszlány vagy egy szó ragad meg, vagy költői kép rajzolódik ki. Ezeket elmentegetem egy jegyzetbe a telefonomba, és egyszer csak jön egy erős hullám, és összeáll a kép, olyankor 10-20 perc alatt megszületik a vers. Volt már olyan, hogy ez éjszaka történt.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Ez mindig változik, nincs állandó, éppen milyen korszakomban vagy hangulatomban vagyok. Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani? vagy a Boldog, szomorú dal c. versek talán a legközelebb állnak szívemhez, örök klasszikusaim, de József Attila Reménytelenül c. verse is nagy kedvencem mostanában.


6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Ez még nehezebb kérdés! Talán a Leltár c. versem! (De csak mert kénytelen voltam választani!)

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Úgy szoktam fogalmazni, hogy költő vagyok, aki a civil életben ügyvéd. Mindemellett a futás az életem, és a kutyáimért élek (Bonbon, Puma, Dalma, Maya Soma🐕🐕🐕🐕🐕)


8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egyedi legyen, és legyen üzenete, egy mélyebb tartalma.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Igen, a 2018-as Ünnepi Könyvhét keretein belül jelent meg az első önálló verseskötetem Bárányfelhők közt libabőr címmel, ekkor ennek keretei között volt egy kötet bemutatóm Szegeden. Ezt követően 2019-ben is volt egy kötet bemutatom Szegeden. Sajnos a tavalyi, 2020-as év ezt nem tette lehetővé. A könyvem a szerzői oldalamon, illetve a kiadóm oldalán, az Aposztróf Kiadónál, valamint a Libri, Líra áruházakban is megvásárolható.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!