fbpx

4 éve kezdtem el alkotni különböző kreatív területeken.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

A mögötte megbújó történet, mögöttes tartalom és indíttatás. A zongoradarabok címe némileg árulkodik arról, hogy milyen inspirációból készítettem el a műveket.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

4 éve kezdtem el alkotni különböző kreatív területeken. Igazán szólva nincs különösebb ok arra, hogy miért kezdtem el, csupán szerettem volna feljegyezni a gondolataimat, hogy majd a jövőbe láthassam mennyit is változtam.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Elég hektikus. Mivel így is napjaim nagy részében bővelkedem az időben, ezért inkább képzeletbeli dolgokra gondolnék most, hiszen azt tehetném, amit csak szeretnék. Elsőnek is felébresztenék pár nagy tudóst, művészt és szívesen elbeszélgetnék velük egy pár óra erejéig. Aztán magamba szívnám az emberiség összes tudását, sőt, az univerzum összes tudását, majd gondolkodnék, talán le írnék egy pár alapelvet és aforizmát, hogy mire jutottam. A maradék dolog inkább materiális jellegű lenne, kipróbálnék rengeteg dolgot, amire még nem volt lehetőségem.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Zongor műveknél általában teljesen kiszámíthatatlan mikor jön az új darab ihlete, szóval azokat e szerint alkotom. Ez szintén igaz a festményekre és a rajzokra is. Szinte mindig az önkifejezés és az expresszionizmus a célom, egy mögöttes, mély és sokszor rejtett értelemmel felruházva. Fotóknál, ha látok egy perspektívát, ami elég érdekes vagy különös, akkor lefotózom. Írni, költeni elég gyakran szoktam, napi szinten feljegyzem a gondolataimat, olykor átgyúrom őket vagy továbbfejlesztem egy nagyobb ideává. A legtöbb alkotásom a pillanatnyi kedélyállapotomnak köszönhető. Az egyik következő művem egy kép szándékozik lenni, amelyben a dualitást szeretném ábrázolni.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Regények közül főként Verne Gyula regényeit szeretem.

Versek közül sok van, amiket kedvelek (néhány író: Nietzsche, Petőfi…).

Általában az olyan festményeket szeretem, amelyek egy erős és egyedi érzést váltanak ki bennem.

Ezen kívül szeretem a mély és tartalmas filmeket (Mr.nobody,Interstellar, Melankólia, Nimfomániás…. ) és a csodás zenéket is (Klasszikus, Blues, vegyes…).

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Zongoradarabok közül leginkább a Bitter Inspiration, Mysterious Night és a Hopeless Fight. A Bitter Inspiration-nek – Keserű inspiráció – számomra nagyon kedves kis hangzása van. A Hopeless Fight-nak – Reménytelen harc – a címe a darab elkészítésének inspirációjára utal, arról szól, hogy akármit is teszünk a végén semminek nincs igazi valós értelme, így magáért csak a küzdésért küzdünk és az életért élünk értelmetlenül. Noha halandók vagyunk, a művészetben és az alkotásban örökké élhetünk, révén hogy magunkból adunk át egy darabot a műbe.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Mióta a fejemet tudom, érdekes gondolatokon gondolkozok – például hogy mi az ember, létezik-e individualitás, létezik-e determinizmus, és sok más egyéb. Van, mikor szeretem magam átadni az érzéseimnek, benyomásaimnak, képzeletemnek, ezek nagyon szórakoztatóak lehetnek. Igyekszem magamhoz mérten autentikusan élni, magam szabom elveimet, és azok szerint élek cselekszek. Imádok új dolgokat felfedezni, tanulni, egyszóval szeretem bővíteni azt a mentális tudás fát, ami a fejemben van, hogy később tanultabb és pontosabb konklúziókra juthassak.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Számomra az egyik alap eleme a jó alkotásnak, ha a művész saját magát vagy egy részét ábrázolja a műveiben. Ez lehet akár egy érzés, egy állapot vagy nézet. Emellett fontos a lehető legjobbat kihozni magunkból, minden alkotásnál, természetesen magunkhoz mérten.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem volt még kiállításom, és jelenleg nem vásárolhatóak a munkáim.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!