fbpx

Mióta az eszemet tudom, azóta rajzolok, azt tulajdonképpen sosem kezdtem el, egyszerűen csak sodródtam az érzéssel, hogy rajzolni akarok. Írni tizenéves koromban kezdtem el, az első rövid történetemet talán tizenegy évesen írtam.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Az, hogy szívem-lelkem beleadom minden művembe. Gyerekkorom óta vonzódom a művészetek felé, ugyanakkor sosem igazán tanultam sem a könyvírást, sem a rajzolást vagy varrást, mindent a saját tapasztalataim és érzéseim alapján alkotok.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Mióta az eszemet tudom, azóta rajzolok, azt tulajdonképpen sosem kezdtem el, egyszerűen csak sodródtam az érzéssel, hogy rajzolni akarok. Írni tizenéves koromban kezdtem el, az első rövid történetemet talán tizenegy évesen írtam. A novellák és regények irányába gimnazista koromban kezdtem el nyitni, novellám több készült, regényt viszont bár elkezdtem többet is, még most sikerült csak befejeznem az elsőt. Varrni csak olyan 6-7 éve kezdtem el. Az egész alkotásban azt szeretem, hogy kiléphetek a szürke hétköznapokból, magam mögött hagyhatom az élet szörnyűségeit, és ott lehetek, ahová a műveim kalauzolnak, ilyenkor együtt élek és lélegzem a saját hőseimmel.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Először is sokáig aludnék. 🙂 Bagoly típus vagyok, emiatt délelőtt teljesen használhatatlan vagyok, éjszaka viszont hajnalig képes vagyok alkotni. Amíg természetes fénynél látok, addig varrnék vagy írnám tovább a regényem (ugyanis kézzel szoktam írni), sötétedés után pedig leülnék rajzolni, azt gépen, digitálisan csinálom.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg a második regényemen dolgozom, ami az első (megjelenése még folyamatban) folytatása. Egy fantasy regényről lenne szó, amiben egy csapat sanyarú körülmények közül származó orgyilkos azon fáradozik, hogy megóvják az embereket a kapzsi nemesek igencsak veszélyes összeesküvésétől. Elsőre egyszerűnek tűnik, de korántsem az, előkerül ugyanis egy több százéves varázskönyv, ami állítólag egy másik világból származik, és talán a rejtélyes csuklyás alak épp ebbe a másik világba akar átjutni a segítségével… Ugyanehhez a történethez készítek jelenleg illusztrációkat. Az alkotás nálam egy különleges folyamat. Írni kizárólag tollal, füzetbe szoktam, közben zenét hallgatva, majd minden alkalommal, ha végeztem, begépelem a kész részeket. Rajzokat viszont szinte csak digitálisan szoktam, és bár furcsán hangzik, de aközben nem zene megy a háttérben, hanem valami számomra kedves film. Többnyire csak hallgatom, de úgy sokkal jobban megy a rajzolás.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Úgy igazán kedvenc regényeim nincsenek, inkább csak kedvenc alkotóim… Azok pedig J.R.R. Tolkien, Andrzej Sapkowski és Sarah J Maas. Fantasy minden mennyiségben. 🙂

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Egyértelműen a frissen elkészült regényem. Évek óta dolgoztam rajta, és végre idén sikerült befejeznem, ami számomra hatalmas előrelépés volt a korábbi alkotásaimhoz képest, hisz mindegyik megragadt eddig félkész állapotban. Már csak azért is különleges ez a történetem, mert egy részletét megálmodtam, és abból az egy álomból készült a teljes könyv – a kézirat is sokáig csak Álommese néven volt elmentve a gépemen.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Teljesen kezdő és tapasztalatlan író vagyok, de annál lelkesebb. Meghatározó témám mind az írásaim, mind a képeim kapcsán a fantasy. Szeretem elengedni a fantáziámat minden területen, legyen szó akár világépítésről, karakterekről, történetekről, de nem állnak tőlem a meghökkentő csavarok sem. Szeretem kiváltani az emberekből a “Hűha!” érzést.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Először is legyen képes megragadni a néző/olvasó figyelmét, és tudja fenntartani is azt. Legyen izgalmas, szórakoztató, könyv esetében szerintem az az igazán jó, amit egyszerűen nem képesek letenni az olvasók, szobor/festmény esetén pedig amiben mindig lehet újabb és újabb érdekes részleteket találni, sosem válik unalmassá.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Eddig még nem volt sajnos. A könyvem hamarosan megjelenik, erről folyamatosan teszek közzé információkat a facebook oldalamon.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

A könyvem facebook oldala az alábbi: 

Rajzaimat pedig szintén itt, valamint a deviantart profilomon lehet megtekinteni: