fbpx

Próbálom hiteles érzelmekkel tarkítani a történeteimet, és olyan dolgokat vinni bele a könyveimbe, amelyek vagy nincsenek meg más könyvekben, vagy ha mégis, akkor is máshogyan.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Próbálom hiteles érzelmekkel tarkítani a történeteimet, és olyan dolgokat vinni bele a könyveimbe, amelyek vagy nincsenek meg más könyvekben, vagy ha mégis, akkor is máshogyan. Szeretném, ha lenne bennük némi plusz, ezért sokszor inspirálódom a saját életemből, a körülöttem levő dolgokból, eseményekből. Így hát véleményem szerint az átérezhető érzelmek, a csöppnyi humor és az ízlésesen megírt erotikus jelenetek teszik különlegessé a könyveimet. Legalábbis a másodikat, a Megsebzetten-t mindenképp. 

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Az első könyvemet, az Elveszetten-t, 14 éves koromban kezdtem el írni, amit néhány oldal után abba is hagytam, viszont 16-17 éves korom között ismét nekiálltam, és meg is írtam. Rengeteget olvastam akkoriban, erotikus történeteket is, és úgy gondoltam, miért ne lehetne nekem is egy történetem. Így hát megalkottam én is egy világot, amilyet akkor elképzeltem. Abban az időben még nem tudtam pontosan, miért is csinálom ezt, viszont az emberek elé akartam vinni, ami sikerült is. Mostanra pedig rájöttem, hogy adni akarok valamit a világnak. Valamit belőlem, a gondolkodásmódomból, abból a sok furcsaságból, ami bennem van. Hogy miért? Nem tudom, talán, mert így lassan rájövök arra, hogy semmivel sem vagyok egyedül. Emellett boldoggá tesznek a pozitív visszajelzések, és az, hogy a könyveim megmozgatnak valamit az olvasókban. Boldog vagyok, ha azt látom, hogy amit alkottam, érték. Talán furcsán hangzik, de azt szeretem az írásban, hogy néha olyan részeket, idézeteket vetek papírra, amelyek újraolvasáskor megmosolyogtatnak, és én is büszke vagyok rájuk. Azért, mert valamilyen nagy igazságot fednek fel, vagy éppen csak azért, mert a szürke hétköznapokba visznek egy kis színt.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Őszintén, fogalmam sincs. 🙂 Heti 3 napot dolgozom, úgyhogy a másik 4 napom szabad, és bár azt csinálhatom, amit akarok, közben mégsem teljesen lehet.

Próbálom azért elképzelni.

Tehát, ha sikerülne, talán aludnék délelőtt 9 óráig, mert mostanában ez nem igazán jön össze, már nem tudok sokáig aludni. Reggeliznék, elmennék valahova egyedül. Vonatra szállnék, mert régóta szeretnék megtenni egy hosszú utat vonatozással. Út közben, ha olyan helyre érnék, ahol nem tudom a tájat csodálni, kinyitnék egy könyvet, és addig olvasnám, amíg valami ki nem zökkent, vagy oda nem érnék a célállomáshoz. Ha lenne a közelben egy könyvesbolt, valószínűleg én is betévednék, és annyi könyvet vásárolnék magamnak, amennyit elbírok. A hazafelé vezető úton zenét hallgatnék. Aztán, amikor hazaérnék, mindent letennék az asztalra, és miután végeztem a lefekvéshez való készülődéssel, aludnék egy nagyot. Másnap lenne elég időm kipakolni a könyveket a szatyrokból.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Romantikus regényt írok jelenleg, ami egy kiegészítő kötet, viszont önmagában is olvasható történet. Egy New Adult történet lesz, ami valójában szórakoztató céllal íródik, de ebbe is szeretnék belevinni erősebb érzelmeket, történéseket, amelyek elgondolkodtatják az olvasókat.

A regény a Túlfűtötten címet viseli majd, már innen lehet sejteni, hogy az erotikán és a szerelmen lesz a hangsúly. A két főszereplő valamilyen szinten tanítja majd egymást, és ezzel talán azokat is, akik a kezükbe veszik a könyvet, amellett, pedig szórakoztat is. Szeretem, ha a szerelem szenvedéssel párosul, mert az élet sem csak csupa boldogság, így a nehezebb sorsokat megélt emberekről is írok. Szóval nem feltétlenül lesz happy end. Habár azt ígértem az olvasóimnak, úgyhogy, ki tudja. Sajnos mostanában nagyon lassan haladok, sőt, szinte sehogy, legalább két hónapja nem írtam a regényhez semmit, viszont apróbb szösszenetek, versszerű szövegek, gondolatok felkerülnek az írói oldalamra #hirtelenjöttihlet gyanánt.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kedvenc versem nincs, viszont kedvenc könyveim vannak. Nehéz választani. Az egyik, amit kiemelnék, Korpos Kinga Szenvedély című könyve, ami sok dologra ráébresztett. Emellett többek között Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara első része és Nalini Singh Angyali vadász sorozata is nagy hatást gyakorolt rám. Mindkét írónő gyönyörűen használja a szavakat, és olyan világot alkottak, amiben én is szívesen élnék. ️

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Két könyvem jelent meg mostanáig, és egyértelműen a második az, amit bármikor bárhol büszkén mutogatok. Valamiért, nem tudom megmondani az okát, úgy érzem, soha nem fogok már ilyen érzelmes könyvet írni. Hatalmas elszántság volt bennem, amikor 19 évesen megírtam, és azóta sem sikerült ezt a lendületet visszaszereznem.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Alapjáraton egy kedves, mindig mosolygó, közvetlen lány vagyok, könnyen barátkozom. Kitartó vagyok, és ha tudom, hogy igazam van, nem hagyom magam, amiért van, hogy az emberek már csak legyintenek. Rengeteg célom van, amit addig kergetek, amíg el nem érem. Ide tartozik az, hogy sok-sok könyvet szeretnék még írni. Emellett világot szeretnék látni, rengeteg helyre eljutni, úgy élni, hogy az élet ne csak munkából álljon.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Először is, valamilyen szinten legyen figyelemfelkeltő. Az egyediség nagyon fontos, könyvekre kitérve például ne legyen minden borítón félmeztelen férfi. Persze vannak könyvek, amik ilyen borítókkal is vonzzák a tekintetet, de szeretem, ha van fantázia a könyvben már külsőleg is. Ez persze nem jelenti azt, hogy a könyv már jó, viszont így fogja elérni nálunk azt, hogy belelapozzunk, esetleg meg is vegyük.

A jó műalkotás talán az, amely érdekesen indul, és az első oldal elolvasása után a többi elolvasására sarkall. Fenn tudja tartani az érdeklődést akár 300-400 oldalon keresztül is. Feszültséget szül, elgondolkodtat, és arra késztet, hogy végigizguljuk az eseményeket.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Kiállításom nem volt, viszont tartottam egy kisebb könyvbemutatót a faluban, ahol felnőttem. A könyveim Magyarországon, több helyen is kaphatóak, a Libri és Líra üzletekben azonnal beszerezhetőek, a Bookline és néhány kevésbé ismert könyves oldalról pedig megrendelhetőek.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!