fbpx

Az első regényemet 13 éves koromban írtam, mikor kész lett, otthagytam. Nem foglalkoztam vele. Évek teltek el úgy, hogy gondolkoztam az átírásán.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Már csak az, hogy nem klisés zsánerben íródott a könyvem: egyiptomi témájú kalandtörténet. Egyedi, hiszen az ókori Egyiptom találkozik a jelennel. Minden egyes fejezetben történik valami fordulat, valamilyen titok, rejtély.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Az első regényemet 13 éves koromban írtam, mikor kész lett, otthagytam. Nem foglalkoztam vele. Évek teltek el úgy, hogy gondolkoztam az átírásán. Csak két évvel ezelőtt határoztam el, hogy átírom teljesen a regényt. Látszott a szövegen, milyen gyerekfejjel írtam. Tulajdonképpen nem is foglalkoztam az írással, ez csak úgy kipattant a fejemből. Amióta elkezdtem, ráéreztem az írásra, és egyre többek akartam. Egyszerűen szeretek történeteket kitalálni; az írás kikapcsol, boldoggá tesz, inspirál, megnyugtat.    

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Rengeteg régészeti, egyiptológiai múzeumba, ásatásra, hajó kiállításokra mennék; felszállnék vitorlás vagy gőzöshajókra, krimis könyveket és sorozatokat néznék, bűnügyi riportokat készítenék, forgatókönyveket írnék sorozatokhoz és sok kalandregényt írnék.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Az egyiptomi királynő rejtélye.

Nádasi Krisz szerkesztővel dolgozom, akivel a korábbi regényemen is dolgoztam már együtt. Mentori rendszerben zajlik a folyamat, fejezetről fejezetre haladunk. Mikor kész, ő rögtön küldi vissza őket szerkesztve. Jelenleg a történet fele szerkesztve van, és átnézem, mit kell még hozzáírnom. Ezt ismét elküldöm neki. A hátralévő fejezeteknél derül ki, min kell változtatnom, mit kell átírnom, mit írhatok hozzá. Később ezt is elküldöm. Majd mikor teljesen kész van, egyben újra átolvassa. Aztán meglátjuk, hogy lesz.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Agatha Christie: Balhüvelykem bizsereg

Frank Abagnale: Kapj el, ha tudsz!

Johan Theorin: A falon túl

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Az eddigi egyetlen regényem: III. Amenemhat rejtélye. Mivel ez volt a legelső történet, amit leírtam. Egyiptomi témájú kalandregény, mely több zsánert ölel fel – kaland, akció, ifjúsági, fantasy, történelmi. Számomra ez a könyv letehetetlen, egyedi, magával ragadó, pörgős, fordulatos, olvastatja magát. Minden egyes fejezet tele vannak titkokkal, rejtélyekkel. Olyan „nem tudod mi fog történni, de a végén ledöbbensz”. Bár elolvasnám ezt a könyvet úgy, hogy nem ismerem a történetet, hiszen itt mindent és mindenkit ismerek, mert én teremtettem ezt a világot.  

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Buótyik Dorina vagyok, 25 éves. Csorváson töltöttem a gyerekkoromat, majd Békéscsabán szereztem meg a geológiai és pénzügyi bizonyítványaimat. Három éve költöztünk fel Budapestre a lány ikertestvéremmel és párommal. Nagyon szeretek sorozatokat nézni, olvasni és írni.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Letehetetlen, pörgős, fordulatos, krimi, rejtélyes, kalandos történetű könyv.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!