fbpx

Mindig is kiemelten érdekelt a vizualitás, a rajz remekül ment már gyerekkoromban is, de felnőttként az absztrakt kezdett el vonzani.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Mások szerint egyedi, könnyen felismerhető stílusom van, ez valószínűleg az autodidakta művész mivoltommal függ össze, de a technikákat is nagyon vegyítem, a képek spontának, általában a figurális-nonfiguratív határán táncolnak, így mindig van min gondolkodni, hogy “most épp mit is látunk?”.


2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Kb húsz éve festek, de csak mostanában lettem igazán aktív e területen.  Mindig is kiemelten érdekelt a vizualitás, a rajz remekül ment már gyerekkoromban is, de felnőttként az absztrakt kezdett el vonzani. A legjobb, hogy egy új, soha nem létezett dolgot hozhatok létre, ami aztán akár egy belső tér dísze lehet, elidőzhet rajta a szem, elgondolkodtat, gyönyörködtet, inspirál engem és másokat is. Szeretem az első lépéseket, az alkotással járó izgalmat, eufóriát, szenvedést…és a kész művet nézegetni is természetesen. Műveimben leginkább a dinamizmust szeretném megjeleníteni, arányos és esztétikus keretek között. Némely kép statikusabb, extrém módon elveszek a részletekben, máskor viszont az energia dominál.


3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

A kedvesemmel lennék, a részletek nem fontosak. Elsősorban élni szeretek, az alkotás csak ezután jöhet, ebből kell kinőnie, erre kell reflektálnia. Másfajta művészetet nem tudok értelmezni.


4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Megrendelésre készítek egy igen nagyméretű képet. Az alapszínt határozták meg, a részleteket rám bízták. Az alkotás-mint a legtöbb esetben-koncepció nélküli, az első spontán mozzanatok mutatják a következő lépést.


5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Regények:
-Jeffrey Stone-Harc az éj kövéért (fantasy)
-George Orwell-1984
-Jane Teller-Semmi

Keveset foglalkozom versekkel, picit képmutatás lenne kedvencekről beszélni, de ha érdekes, nagyon szeretem a klasszikus zenét, abból szívesen közlök egy hármas listát: Rimski Korsakow, Aram Khachaturian, John Williams

Festmények:
Ha nem gond, csak művészeket neveznék meg
-Vaszilij Kandiszkij
-Paul Klee
-Burai István


6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Ha egyet kellene választanom, akkor talán a Solo c kép. Egy szuszra, lendületesen készült és minden benne van, amit meg szoktam fogalmazni ars poeticaként. Más kérdés, hogy a részlet gazdag képeim a népszerűbbek és ez erre  nem jellemző.


7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Elsősorban esküvői ceremóniamesterként dolgozom, ütőhangszereken játszom. Három nagy gyermekem van, elváltam.


8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Legyen célja és azt érje el, ez rettentően sokrétű lehet, a szórakoztatástól valamilyen erkölcsi üzenet átadásáig, a terápiától az elgondolkodtatásig.


9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Az első, tervezett kiállítást a vírus tavaszi megjelenése hiúsította meg, azóta keresek újabb lehetőségeket és szívesen fogadok ez ügyben minden segítséget. Keltek már el képeim, honlapomon naprakészen megtalálható minden új kép árakkal, a régiek mellett.


10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!