fbpx

Ami különlegessé teszi a műveimet az az írás iránti szeretet és odaadás, valamint az, hogy az olvasónak igyekszem a legtöbbet és jobbat adni.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Szerelemből írok. Filmszerű leírásaimmal szinte látják az olvasók az előttük pörgő eseményeket. Nagyon adok arra, hogy a téma, a kor vagy zsáner hiteles legyen, ezért alapos kutatás előz meg minden regényemet. Ami különlegessé teszi a műveimet az az írás iránti szeretet és odaadás, valamint az, hogy az olvasónak igyekszem a legtöbbet és jobbat adni.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyermekkorom óta álmodozom. Minden este történetekkel alszom el, amit másnap folytatok. Első könyvem 2013-ban jelent meg, de nem az volt első regény amit írtam. Az első történetem a Karnyújtásnyira szerelem családi könyvtárban pihen. Azóta már hatodik könyvem jött ki 2020-ban, és itt még nincs megállás. Az írás olyan, mint egy szerelem, ami nem ereszt. Ha nem írhatnék boldogtalan és fél ember lennék.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Imádom az épületeket. Kedvenc építészem Antoni Gaudí. Zseniális a Casa Batilo elnevezésű épülete, ami Barcelóna szívében található. Kibérelném azt a csodapalotát és minden zeg-zugában írnék.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg két regénybe is belekezdtem, de babonából nem árulhatom el miről szólnak. Az íráshoz nekem nyugalom és csend kell, ezért sajnos nem olyan sűrűn adódik rá alkalom, hogy kiteljesedjek ezen a téren. Sokat dolgozom és folyamatosan zsizseg körülöttem a család. Ha sikerül belemélyednem a regényem világába az egy áldott állapot.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kedvenc versem:

Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani? Erről a versről mindig a férjem jut eszembe, ahogy végigjátsszuk együtt az életünket. Másik kedvenc versem Juhász Gyulától az Anna örök c. verse. Avar István előadásában zseniális! Néhány hónaponként meghallgatom.

Kedvenc festményem Tornyai Jánostól a Bús magyar sors című képe. Ahogy áll a gebe a pusztában, az számomra rengeteg tartalommal és mély mondanivalóval bír.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Nagyon szeretem mindegyiket. Persze az utolsó könyvem a Zárva az, ami legfrissebben él bennem. Nagyon aktuális történet, hiszen világjárvány, karantén szerelem, eltávolodás és önelfogadás van a középpontban. Ám a szívem másik csücske az egyik századfordulós történelmi romantikus kalandregényem a Kék Macska. Olyan odaadással és lendülettel írtam azt a könyvet, hogy igazából ritkán adatik meg ilyen élmény. Lubickoltam abban a korban és történetben. Imádom minden karakterét és minden sorát.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Forgatókönyveket, videoklipeket és reklámokat is írok. A forgatásokon is tevékenyen részt veszek, és alkalmam van nagy, meghatározó művészekkel (színészekkel, énekesekkel) együtt dolgozni. Ezen felül dokumentum és ismeretterjesztő filmeket is rendezek. Misszióm a magyar értékek interpretálása, mert hiszek abban, hogy nem felejthetjük el a gyökereinket, hiszen csak így lehetünk erős, magabiztos emberek. A férjemmel 25 éve vagyunk borsó meg a héja. Két gyönyörű és okos lányunk van, akik tenagerek.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Szerintem az a jó alkotás, ami hatással van az emberre. Ha elindít valamit bennem az már valami.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Megvásárolhatóak a könyveim a könyvesboltokba és online is.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!