fbpx

Amióta az eszemet tudom írok. Nálam ez olyan alapvető tevékenység, mint az evés, ivás. A tökéletes szabadságot szeretem benne, mert a fantázia világában nincsenek korlátok.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Nagy adag hámozatlan fantázia egy csipetnyi varázslattal, egy csipetnyi humorral és egy teáskanálnyi mélylélektannal fűszerezve, elfogadás, béke és szeretet keverékében bundázva.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Amióta az eszemet tudom írok. Nálam ez olyan alapvető tevékenység, mint az evés, ivás. A tökéletes szabadságot szeretem benne, mert a fantázia világában nincsenek korlátok.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Olvasás, írás, olvasás, úszás, olvasás, írás, olvasás, úszás, olvasás, írás, olvasás, alvás. 🙂

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Egyszerre több könyvet írok, plusz megrendelésre több mesét, verset. Felváltva írom őket a hangulatomtól függően, több műfajban, több témában.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Három nincs, ezer van. Ezek közül kiemelek hármat (most éppen ezt a hármat):

  • Vajda János: Az üstökös
  • Szabó Lőrinc: Dsuang Dszi álma
  • Wass Albert: A funtineli boszorkány

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Visszafelé szaladó fák – az első megjelent regényem, erősen önéletrajzi ihletésű (de semmiképpen sem önéletrajz) ifjúsági regény. A történet 1986-ban játszódik, az alcímben szereplő Tolna megyei községben; Bogyiszlón. Egy 12 éves, kamaszodó kislány örömeit, fájdalmait meséli el. Magyar Julcsi Budapesten él szüleivel, de édesapja váratlanul meghal, és halálával fenekestől felforgatja egyetlen kislánya életét. Julcsit Bogyiszlóra küldi édesanyja, a nagyszülőkhöz, és később ő maga is odaköltözik. A kislány minden porcikája tiltakozik az életét sarkaiból kiforgató változások ellen; félelemmel vegyes haraggal érkezik a számára érthetetlen, és idegen világba. Gyászának feldolgozásában új osztálya a 6. A csodás kis közössége segít, ahol Julcsi igaz barátnőt talál, megleli élete első, majd második szerelmét, végül pedig ő maga vezeti vissza az élők világába saját “tetszhalottá” vált édesanyját is. A történet hátterében, mindeközben, bepillantást nyerhet az olvasó a Kádár-rendszer utolsó éveinek hangulatába, garantáltan politikamentesen. Valamint, képet kaphat a falu hiedelmekkel, babonákkal, gondosan őrzött néphagyományokkal átszőtt szivárványszínű mesevilágáról.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Matematikatanárként diplomáztam, középiskolában, majd magántanárként tanítottam, aztán öt évet a szociális szféra csodálatos, de embert próbáló világában is eltöltöttem. Időközben családterápiát tanultam és az önismerettel kezdtem el mélyebben foglalkozni. A tanítványaimtól is sokat tanultam, elsősorban önmagamról, és a világról, melyet együtt építünk magunk körül. E világ egy-egy kis szeletkéje, a velünk és bennünk élő csoda képezi írásaim alapját, melyre fantáziám fest bő szárnyú pelerint. Ez alá kaphat bepillantást minden olvasóm.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Szívesen olvassák, szavalják, nézik. Örömöt ad az embereknek.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nagyon fontosnak tartom az író és olvasó közötti valódi kapcsolatot, ezért részt vettem rengeteg irodalmi programon, voltak író-olvasó találkozóim, rendhagyó irodalomórák, dedikálások – Szentendrén, Bátán, Bogyiszlón, Mattersburgban, Gyulán, Budapesten, Zalaegerszegen, Szegeden, Marosvásárhelyen, Maroskeresztúron, Bösztörpusztán (MOGy), Nagyalásonyban, Isaszegen, Gyenesdiáson, Szekszárdon és bízom benne, hogy lesznek még másutt is.

A könyveim közül néhány például a Libriben megvásárolható, de webáruházakban több helyen is megtalálhatóak.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!