fbpx

A rövid, tömör és lényegre törő verseim az igaz értékeket, az őszintét, a tisztát, a mélységet, a valóságot és az igazt képviselik.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi az írásaid?

Az életem! Minden, amit eddig megéltem, sem nem átlagos, sem nem megszokott. Egyedi, egyéni és sok-sok élettapasztalattal teli. A rövid, tömör és lényegre törő verseim az igaz értékeket, az őszintét, a tisztát, a mélységet, a valóságot és az igazt képviselik. Másfajta látásmódot, megközelítést, azaz igaz önismeretet nyújthatnak mély mondanivalójukkal.

2. Mióta írsz és miért kezdted el? Mit szeretsz az írásban?

2014 októberében kezdtem el írni, igaz még nem verseket. Megfogalmaztam, hogy bizonyos szavak és kifejezések számomra mit jelentenek.

Például:
Hála
A hála, alázatos, mély őszinte köszönet. Köszönet mindenért. Mindenért, legyen az jó, legyen az nehézség. A hála, boldogság is. Ha nem vagy boldog, hálás sem tudsz lenni. A hála, a pillanatra emlékeztet és nem felejt. A hála, érettség.
Tér és idő
Nem más, mint fogalmak. Tér ……meghatározható egy adott kiindulási ponthoz viszonyítva. Idő ….. meghatározható egy adott kiindulási ponthoz viszonyítva. Egyik a másik nélkül nem kifejezhető. E két pont találkozása az anyag. Ezt nevezik világnak és ezt hisszük és éljük valóságként. Oké! De felmerül bennem a kérdés! Mihez viszonyítva határozom meg az adott kiindulási pontot? Ha a tér és idő fogalmak, hogyan határozhatják meg valóságként az anyag létezését?
Spontaneitás
Tiszta, őszinte, természetes. Nem kötődik sem múlthoz, sem jövőhöz, sem az elméhez. Gondolkodás, ítélkezés mentes, minősítés és döntés nélküli. Csak a jelen pillanat működése, spontán. Lélek-jelen-lét-nek is nevezik
Csak lazán!
Ha van dolgod vele (legyen az esemény, élethelyzet, személy, stb…), de nem akarod, akkor is meg fog történni! Ha nincs dolgod vele, de akarod, akkor sem fog megtörténni! Akkor miért aggódsz?
A versek írása ezt követően kezdődött 2015 júniusában, spontán történésként. S, hogy miért kezdtem el? Mert jött.
S, mit szeretek az írásban?
Az önkifejezést!

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Mivel a jelenben, az itt és most-ban a spontaneitásban élek, így csak a képzeletem határozná meg, egy napom megélését. (Imádok életszerű verseket írni a személyes tapasztalataim által, illetve egy másik létfontosságú elem az életemben a kutyapszichológia, melyből szintén életszerű versek születnek )

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A verseim születése, a folyamat. Nincs sem elképzelésem, sem gondolatom, egyszerűen csak megjelenik, ott van és leíródik. Nincs rendszere, de nagyon széles skálán mozog. Úgy hívják: ÉLET!

5.Melyik a három kedvenc regényed/versed?

1.
Vagyok, a vagyok-ban, vagyok-nélkül!

2.
A káosz, maga a teljesség,
A hiánytalan rendezetlenség.
S, mikor a rend megnyilvánul,
A rendezettség szolgál a hiány alapjául.
Most, mondhatod, hogy ez egy őrült gondolat,
De, ha elmélyülsz, megértheted az igazat.
S, hogyha mind ezt magadévá tetted,
Megszűnik téves azonosulásod és cselekedeted.

3.
Élted ha éled,
Érted a lényed.
Az éned, az élet,
A lényeg, a léted.

6. Melyik versed/regényed áll a legközelebb a szívedhez, mi a címe és miről szól?

Nincs ilyen

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az olvasókat?

Az életem nem a felszínről, a felszínességről, hanem az igaz mélységről szól. Hogy mi érdekelhetné az olvasókat? Majd ők, eldöntik! Nyitott vagyok minden és mindenki felé!

8. Szerinted, mi egy jó regény/vers ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egy jó vers ismérve, ha megérinti az üzenet az olvasót! Egy jó versnek nem kell tulajdonság, mert szívtől-szívig üzen és teremt kapcsolatot.

9. Jelent már meg regényed, versesköteted?

Nem

10. Hol lehet olvasni az írásaid, vagy részletet belőlük?