fbpx

Idén június 20-án a Csókakői Szent Donát Borrend hivatalos tagja lettem s a Borrendnek én vagyok a fotósa is.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Képkompozíciók, az élet helyzetek elkapása.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

1996 óta fotózom amikor is Bodajkon a Hang-Szín-Tér- Művészeti Iskolában elkezdtem a fotó és videó tanszakon tanulni a kameramankodást és a fotózást. Azért kezdtem el mert érdekelt kíváncsivá tett a kamerával, fényképezőgéppel való alkotás. Idén június 20-án a Csókakői Szent Donát Borrend hivatalos tagja lettem s a Borrendnek én vagyok a fotósa is. Bár ez csak hobbi szintű tevékenység, de szeretem a Borrend eseményeit fotózni, színes téma a Borrendi találkozók, szüreti felvonulás stb fotózása.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz.

Ha csak a fotózás töltené ki egy napom nagyon jó lenne sok helyzet lefotózását megörökíteni, sok munka és mellette lehetőség válna lehetővé.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Mivel főként sajnos idő hiányában csak a Borrendnek fotózom. Bár már volt egy pillanatkép, amit az idén nyáron a településen, ahol lakom Bodajkon tudtam készíteni egy fotót, amit az m1 időjárás jelentésében is benne volt. Igazában mivel a borrend facebookos oldalát is én szerkesztem a témák sokszor adottak, azért van háttér munkám. Mert a fotók kiválogatása és a szöveg megírása időt vesz igénybe mire a Borrend facebookos oldalára kerülnek a képek.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Hát erre a kérdésre nehéz válaszolni sok kedvenc fotóm van. Nincs külön, amit ki tudunk emelni.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Természet fotózást szeretem. Szeretem mikor az erdőben egy virág, vagy egy gomba, vagy egy szarvascsorda fotó elkészítéséhez le kell feküdni a jó kép érdekében a fűben. Mondjuk ez már régen volt.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

38 éves vagyok Bodajkon lakom egyedülálló vagyok. Még soha nem voltam nős. Bár szeretnék családot. Jelenleg a MÁV-nál dolgozom a Székesfehérvári Pályafenntartásnál mint hidász technikus gyakornok. Van egy géplakatos szakmám és egy érettségim. S mint írtam már előzetesen, hogy idén június 20-án a Csókakői Szent Donát Borrend hivatalos tagja is lettem. Szeretem a jó bort.  

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Hát fotós szemmel nézve a világot a közeli képek a teres kompozíció csalogatni tudják a szemet és ott tartják.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

2000-ben a Hang-Szín-Tér Iskolában volt egy kiállításom. Ott a témám Karácsonyfa vásár fekete fehér fotókból állt. Igazában tudósító jellege volt. Eladni nem adtam el soha.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!