fbpx

Gyerekkorom óta. A fantasztikum fogott meg, és gondoltam, kipróbálom magam is. Többféle műfajban is. Azt szeretem az írásban, hogy az agyam teljesen szabad lehet.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Én szeretek a valóság és a képzelet határán mozogni. Hiszem, hogy az emberi életnek van egy olyan szellemi érzelmi oldala, amit tudománnyal nem igazán lehet megfejteni. Erről szeretek írni.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyerekkorom óta. A fantasztikum fogott meg, és gondoltam, kipróbálom magam is. Többféle műfajban is. Azt szeretem az írásban, hogy az agyam teljesen szabad lehet.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Hajnalban írnék. Azután úsznék, vagy sportolnék valamit. Ebéd után valószínűleg javítgatnám a reggel megírt fejezetet. Utána tanulnék valami idegen nyelvet. Régóta szemezek a franciával, párszor nekivágtam, de eddig ő győzött. Este mozi. Elalváshoz olvasás.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A most megjelent Képtelen történet arról szól, hogy egy fantáziavilágában ragadt írót felkeres egy szereplője. Egy kislány, aki belesodorja néhány kalandba. Sok minden kiderül mindkettőjükről, mire elérik az utolsó oldalt. Munka mellett írok, és két gyermekünk is van, így leginkább a hajnali órák azok, mikor kopogtatok a billentyűzeten. A hétvégék, az ünnepek kicsit jobbak. Akkor több időm van.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

  • Dan Simmon : Hyperion
  • Alan Moore : Watchmen – Az őrzők
  • Margaret Weis & Tracy Hickman : Sárkánydárda krónikák

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Nem ragadhatok ki egyet, mert a többi megsértődik. J Szeretem az Idő bolondjait, a szép melankóliája miatt, A nagy illúziót, az őrült utazásáért a túlvilágon. Az Ars Fatalist a játékosságáért.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Nem én vagyok érdekes. Hanem a történeteim. Azok szándékom szerint nemcsak szórakoztatnak, hanem pár oldal erejéig az olvasó és én találkozhatunk. A könyv telepátia. És mikor két agy összekapcsolódik az csoda.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Akkor jó, ha több vagy utána, mint előtte.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Az utolsó három regényem. A nagy illúzió, Az utolsó emberig, és a Képtelen történet most is kapható minden könyvesboltban.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!