fbpx

1985-ben kezdtem el írni életemről – csak emlékeket véstem a papírra gyermekeimnek. Verseket 2014-ben kezdtem lejegyezni. Azóta ez a kedvenc időtöltésem.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

A szeretet! (Emberek, állatok, természet iránti odafigyelés)

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

1985-ben kezdtem el írni életemről – csak emlékeket véstem a papírra gyermekeimnek. Verseket 2014-ben kezdtem lejegyezni. Azóta ez a kedvenc időtöltésem.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Figyelni a természetet, az embereket – s akinek tudnék, segíteni.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Sosem tudom, mi lesz a következő alkotásom témája. Ha megérint egy szó, egy hang, egy zene, – látok egy képet, egy történést, tollat ragadok, s leírom… Ilyenkor megszűnik minden körülöttem, s csak írok, írok, írok…

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Hú! Nagyon sok van, inkább csak elkezdem a felsorolást: Thomas Mann: József és testvérei, James A. Michener: A forrás, Fodor László: A zugligeti varázsló, …Csontváry Kosztka Tivadar: A magányos cédrus … A muzsika hangja: EDELWEISS … 

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Életrajzi családregényem: MIÉRT? – Eddig ez az egyetlen prózai művem; talán mert harminc éven át született, emléknek készült családom számára. Végül mégis nagy nyilvánosságra jutott.

Verseim közül most csak kettőt emelnék ki: EDELWEISS – lelki tisztaságot, a magányban is a reményt, az erőt fejezi ki ez a kis havasi gyopár.

Valamint A NŐ – melyben képet alkotok arról, milyen is az igazi NŐ 

“A NŐ! Ki látod, mosolyog;

belül zokogva hadak útját járja.

Csillog mint gyémánt, kemény drágakő, 

fényét és hitét világban szétszórja. “

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Életem alkonyán kezdtem el verset írni, mikor már három leánygyermekem kiszállt a családi fészekből, s unokák sokasága vett körül. Úgy éreztem, nyomot kell hagynom magam után, megmutatva, hogy bár az idő eljárt, nem élhetünk tétlenül, amit örököltünk, amit tanultunk, tapasztaltunk hosszú évek során, át kell adnunk az utódainknak.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Legyen az bármilyen műalkotás, az olvasót, nézőt, hallgatót érintse meg, gondolatokat ébresszen benne, lelkében magával ragadja, s tartsa fogva sokáig. Véleményem, nem mindig az a fontos, hogy az alkotó gondolatait közvetítse, de nagyon fontos, hogy a nézőben, olvasóban érzelmeket gerjesszen.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Könyvbemutatóink voltak. (Mivel Férjemmel közösen jelentetjük meg alkotásainkat) A Krúdy Baráti Körben voltak felolvasói estjeink. Könyveinket saját magunk árusítjuk – önköltségi áron.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA