fbpx

Hat éves koromban írtam az első versemet. Azóta az írás a lelkemben zajló folyamatoknak az elsődleges kifejező eszközévé vált.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Az őszinteség. Az érzékiség, az élet lüktetése, a szív ritmusa, a lélek sóhajtása, a pillanatok varázsa, a szeretet tüze, a remény sugara, a hit simogatása.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Hat éves koromban írtam az első versemet. Azóta az írás a lelkemben zajló folyamatoknak az elsődleges kifejező eszközévé vált. Így dolgozom fel a körülöttem zajló társadalmi folyamatokat, az engem körülvevő világot. Így emésztem meg a saját érzelmeim megállíthatatlan sodrását. Így próbálom elmondani az elmondhatatlant, megérteni és kifejezni önmagamat és másokat. Az írás az, amit senki nem tilthat meg, senki nem vehet el. Az írás az, amiben őszinte lehetek önmagamhoz és ezáltal az olvasókhoz, akik olykor önmagukra lelnek írásaimban, mely erőt ad nekik és hitet. Az írás az, amiben kifejezhetem minden érzésemet, gondolatomat.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Egy tengerre néző sziklán épített házban ébrednék a családommal. A teraszon innánk meg a reggeli kávénkat a kedvesemmel. Kirándulnánk a gyerekekkel, nevetnénk, táncolnánk a homokos parton, csepegtetett várat építenénk, egy hangulatos parti étteremben vacsoráznánk, megnéznénk a nyári este aranyhídjába olvadó utolsó napsugarakat és egymást szorosan ölelve aludnánk el.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A közeljövőben egy kisregényt szeretnék írni egy lányról, akit az anyja folyamatosan terrorizál lelkileg. Az ámokfutás felnőtt korában is folytatódik, aminek eredményeképpen a lány képtelen felnőni és megtalálni a helyét a világban és képtelen kapcsolatokat kialakítani.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

3 kedvenc regény:

  • Sofi Oksanen: Tisztogatás
  • Charles Dickens: Twist Olivér
  • Kertész Imre: Sorstalanság

3 kedvenc vers:

  • Pilinszky János: Mégis nehéz
  • Ady Endre: Sem utódja, sem boldog őse…
  • József Attila: Kopogtatás nélkül

3 kedvenc festményem:

  • Joan Miró: El oro del Azur
  • Gustav Klimt: The Kiss
  • Johannes Vermeer: A levelet olvasó lány

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Magányra ítélve című versem.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

37 éves vagyok, egyszer kapcsolatban egyszer nem, egyszer van munkahelyem egyszer nincs. Olyan vagyok, mint a tenger, dagály és apály jellemez, a fent és lent váltakozása. Végtelen bennem a szeretet, a szerelem pedig örök.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Bármilyen lehet, a lényeg, hogy valamilyen módon inspiráljon, megállíthatatlanul beindítson bennem érzelmi, szellemi, lelki folyamatokat.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem volt. A fotós munkáimat még nem tettem közzé. 

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!